Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne ciasteczka francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
cukier brązowy 6 łyżek
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ciasteczka francuskie

Blat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na paski. Następnie krojąc je pod skosem, wykrawamy małe trójkąty. Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy je dokładnie widelcem lub trzepaczką. Trójkąty z ciasta francuskiego układamy na blaszce i smarujemy pędzelkiem moczonym w jajku i posypujemy dosyć grubo brązowym cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 5 minut, aż ładnie urosną i zbrązowieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.03.2014 23:00
Lubię takie :-)
Janina 11.03.2014 17:38
Fajny pomysł;)
Lidzia 11.03.2014 17:20
Takie lubię.
Barbara/zuza22_85 11.03.2014 15:46
bardzo dobre polecam :)
Wiktoria29 11.03.2014 15:44
niezawodny pomysł na coś domowego i słodkiego jak mamy niespodziewanych gości
Konczi 11.03.2014 15:30
proste szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak