Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczna babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczna babka

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Margarynę rozpuścić.
Do zmiksowanych jajek dodać obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wszystko miksować ok. 5 minut. Następnie wylać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy.
Zostawić 6 łyżek ciasta. Dodać do niego kakao, wymieszać i wylać na wierzch ciasta.
Ciasto wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180C.
Po upieczeniu wierzch można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 12.05.2013 10:37
wygląda pysznie
gottrina 12.05.2013 10:35
szybka i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak