Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLOK MIGDAŁOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1/2 szkl
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 1 szkl
herbatniki 1/2 kg
migdały 200 g
zapach migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK MIGDAŁOWY

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy z cukrem i kakaem a następnie studzimy.
Krok 1 - BLOK MIGDAŁOWY foto
2
Następnie dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy, a później dodajemy pokruszone herbatniki i zmielone migdały a dla lepszego zapachu dodajemy zapach migdałowy. Dobrze wymieszać.
Krok 2 - BLOK MIGDAŁOWY foto
3
Na koniec wykładamy do blaszki i ugniatamy, zostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 godz.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - BLOK MIGDAŁOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.01.2014 14:50
ale pyszności, mniam
jasiek 12.01.2014 15:28
super słodkości
Konczi 12.01.2014 08:01
rewelacyjny blok ...
Wiesława1 12.01.2014 07:49
deser palce lizać!!
halina17 11.01.2014 22:19
Dobry blok.
EwelinkA_93 11.01.2014 21:33
znakomite :-)
Janina 11.01.2014 21:20
Wygląda smacznie;)
Magda24 11.01.2014 21:17
dla mnie pyszny
Milka100 11.01.2014 21:14
aż ślinka cieknie:) pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak