Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • woda

    0,5 szklanka
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    400 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Blok czekoladowy

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać/upchnąć do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

aleksa123 21.01.2012 14:01
uwielbiam
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
Kate131 07.06.2011 07:35
smak dziecinstwa
aginaa 27.12.2010 16:18
czekoladowo:)
Krzysztof42 09.11.2010 14:06
zawsze jestem gotowy zjeść blok czekoladowy
izoldaaa6 29.08.2010 00:31
już gdzieś ten przepis widziałam
iwa643 27.08.2010 21:14
uwielbiam czekolade
kamilaj 25.08.2010 16:31
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat