Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
mleko w proszku 3 szklanki
kakao 4 łyżki
masło 200 gram
cukier wanilinowy
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Herbatniki pokrusz.
Do rondelka wlej wodę,dodaj masło,oba cukry i kakao. Mieszając podgrzewaj aż wszystkie składniki się połączą. Odstaw by przestygło.
Do masy dodaj mleko w proszku i dokładnie przemieszaj.aby nie było grudek.
Na koniec dodaj pokruszone herbatniki (ewentualnie bakalie) i dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do formy wyłożonej folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 12.12.2015 21:40
smak z dzieciństwa :) pysznosci
Smaczna_B 30.11.2015 18:08
Jak ja lubię takie słodkości domowe.Robiła taki moja mama , robię taki i ja...stara , dobra kuchnia.
Habibi 24.11.2015 10:29
Wszyscy zajadaliśmy się takimi smakołykami w dzieciństwie :)
Katarzyna34 24.11.2015 10:04
smaki dzieciństwa
Jadwiga/Jaga85 23.11.2015 22:27
Coś pysznego!
wwwiolka 23.11.2015 21:44
Bardzo mi się podoba.
MałaMi89 23.11.2015 17:17
Smak dzieciństwa :)
Mama niejadka 23.11.2015 16:48
Zjadła bym taki :)
Maridka19 23.11.2015 16:19
Bardzo lubię takie bloki :)
gosia1988 23.11.2015 16:01
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak