Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 500g
margaryna 1 250g
mleko 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
cukier 1 1/2 szklanki
herbatniki 1 duża paczka

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

margaryne+mleko+cukier trzeba zagotowac i przestudzic
do duzej miski wsypujemy całe mleko + kakao
gdy margaryna przestygnie wlewamy do mleka w proszku mieszamy
dodajemy połamane herbatniki i dokładnie mieszamy
gotowa mase wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem
odkładamy do lodówki zeby masa zastygła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak