Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier kryształ 1,25 szklanki
woda 1/3 szklanki
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 1/4 kg
herbatniki 220 gram
orzechy włoskie siekane 10 dkg
rodzynki 10 dkg
galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka

Porada

Blok czekoladowy można również przygotować bez galaretek.

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Galaretki rozpuszczamy i pozostawiamy do całkowitego stężenia. Możemy to zrobić nawet dzień wcześniej. Następnie kroimy je w kostkę. Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier i wodę i wszystko dokładnie mieszamy aż do momentu zagotowania. Powstałą masę studzimy i dodajemy mleko w proszku, pokruszone na mniejsze cząstki herbatniki, orzechy i rodzynki. Dobrze wyrabiamy, dodajemy galaretkę i przekładamy do wyłożonej folią spożywczą keksówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 10.01.2015 12:36
Chętnie bym skosztowała! bardzo apetyczna propozycja!
Jadwiga/Jaga85 09.01.2015 22:59
Wygląda super!
Wafelek2601 09.01.2015 22:36
Mniam, ale pycha
Adam/ZUB3R 09.01.2015 22:23
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak