Bliny wileńskie

Bliny wileńskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • gryczana mąka

    2 łyzki
  • jaja

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bliny wileńskie

Ziemniaki zetrzeć, wsypac mąkę gryczaną, z bviałek ubić pianę, wymieszać z zmiemniakami i mąką, dodac żółtka. Mleko rozcieńczyć z drożdzami, dodac do ciasta wraz z piwem. Odstawić wszystko na 20 min. aby razem sfermentowało. Smażyć na oleju

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat