Bliny wileńskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • gryczana mąka

    2 łyzki
  • jaja

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć, wsypac mąkę gryczaną, z bviałek ubić pianę, wymieszać z zmiemniakami i mąką, dodac żółtka. Mleko rozcieńczyć z drożdzami, dodac do ciasta wraz z piwem. Odstawić wszystko na 20 min. aby razem sfermentowało. Smażyć na oleju

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat