Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z wieprzowiny w sosie własnym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
oliwa 3-4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz
sól do smaku
mąka pszenna
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z wieprzowiny w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety w poprzek włókien. Wlać oliwę, dodać musztardę i przyprawy.
Krok 1 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto
2
Natrzeć mięso marynatą, aby było nią równomiernie pokryte i wstawić do lodówki na noc.
Krok 2 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto
3
Lekko rozbić mięso tłuczkiem.
Krok 3 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto
4
Obtoczyć bitki mąką.
Krok 4 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto
5
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażać partiami mięso, aż się zarumieni i przekładać do garnka. Do ostatniej partii mięsa dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją.
Krok 5 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto
6
Zalać mięso wodą i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.Przyprawić niewielką ilością soli oraz pieprzem.
Podawać na przykład z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego :)
Krok 6 - Bitki z wieprzowiny w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:54
lubię takie mięsko
w mojej kuchni 23.05.2016 14:42
same pyszności do zjedzenia
Ela427 23.05.2016 11:34
pyszne jedzonko
Joannasz3190 23.05.2016 10:10
Pyszności :)
Ewelina1991 23.05.2016 08:13
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak