bitki z szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka bez kości

    70 dag
  • mąka

    2 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cebula biała

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i kroimy w plastry o grubości 2-3 cm.Każdy plastry rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron pieprzem, solą i przyprawą. Odstawiamy na pół godziny a w tym czasie kroimy cebulę w piórka i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę przekładamy do rondla, bitki obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju, następnie przekładamy do rondla z cebulą zalewamy wrzącą wodą, wrzucamy listek i gotujemy 40-50minut. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.12.2012 16:11
pyszne
Margo1 01.12.2012 16:11
pyszne
Bernadeta1 13.10.2012 11:19
smaczne
eliza135 21.09.2012 08:59
apetycznie
Wacław 04.09.2012 12:53
smaczne
romanrafal 20.05.2012 11:27
świetne
Dorota59 18.05.2012 17:51
smaczniutkie
Ada-Gaba 06.05.2012 10:50
dobre
babcia 14.04.2012 12:29
pyszne danie
babcia 14.04.2012 12:29
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat