bitki z mięsa indyczego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 litry
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • czosnek

    doo smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • mąka

    do obtoczenia miesa
  • indyk

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - bitki z mięsa indyczego foto
mięso z indyka płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy.
Krok 2 - bitki z mięsa indyczego foto
obtaczamy w mące z 2 stron
Krok 3 - bitki z mięsa indyczego foto
smażymy na rozgrzanej patelni z 2 stron z olejem.
Krok 4 - bitki z mięsa indyczego foto
Do gotującego się bulionu wrzucamy mięso,liście, ziele , a na tłuszczu który nam pozostał po mięsie podduszamy cebulkę pokrojoną w piórka.
Krok 5 - bitki z mięsa indyczego foto
Sos doprawiamy do smaku przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat