Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

bitki z mięsa indyczego

mic
5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion
2 litry
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
czosnek
doo smaku
cebula
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
mąka
do obtoczenia miesa
indyk
80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z mięsa indyczego

Kroki postępowania

1
mięso z indyka płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy.
Krok 1 - bitki z mięsa indyczego foto
2
obtaczamy w mące z 2 stron
Krok 2 - bitki z mięsa indyczego foto
3
smażymy na rozgrzanej patelni z 2 stron z olejem.
Krok 3 - bitki z mięsa indyczego foto
4
Do gotującego się bulionu wrzucamy mięso,liście, ziele , a na tłuszczu który nam pozostał po mięsie podduszamy cebulkę pokrojoną w piórka.
Krok 4 - bitki z mięsa indyczego foto
5
Sos doprawiamy do smaku przyprawami.
Krok 5 - bitki z mięsa indyczego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak