Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z mięsa indyczego

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litry
ziele angielskie 4 sztuki
czosnek doo smaku
cebula 2 sztuki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
mąka do obtoczenia miesa
indyk 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z mięsa indyczego

Kroki postępowania

1
mięso z indyka płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy.
Krok 1 - bitki z mięsa indyczego foto
2
obtaczamy w mące z 2 stron
Krok 2 - bitki z mięsa indyczego foto
3
smażymy na rozgrzanej patelni z 2 stron z olejem.
Krok 3 - bitki z mięsa indyczego foto
4
Do gotującego się bulionu wrzucamy mięso,liście, ziele , a na tłuszczu który nam pozostał po mięsie podduszamy cebulkę pokrojoną w piórka.
Krok 4 - bitki z mięsa indyczego foto
5
Sos doprawiamy do smaku przyprawami.
Krok 5 - bitki z mięsa indyczego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak