bitki wołowe duszone w pomidorach

bitki wołowe duszone w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • cebula

    4 szt.
  • pomidory

    4 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania bitki wołowe duszone w pomidorach

Wołowinę umyć, wyżyłować, pokroić w plastry, zbić, ułożyć w rondlu, przekładając pokrojoną w piórka cebulą, lekko oprószyć solą, dusić pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu woda; gdy mięso jest już miękkie, dodać pomidory pokrojone na ćwiartki i pozbawione skórki, poddusić chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat