bitki wołowe duszone w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    40 dag
  • marchew

    10 dag
  • pietruszka

    10 dag
  • seler

    10 dag
  • cebula

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić, pokroić w cienkie porcje, zbić. Obrumienić na suchej patelni, każdy bitek po obu stronach. Ułożyć w rondlu, lekko skropić wodą, dusić pod przykryciem z dodatkiem jarzyn pokrojonych w makaronik. Gdy miękkie, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
amorzenek 09.04.2011 07:36
super
iwa643 09.04.2011 07:31
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat