Bitki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wołowej

    0,5 kg
  • mąka

  • marchewki

    2
  • korzeń pietruszki

  • pieczarek

    30 dag
  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do mięsa, chwilę podsmażyć, po czym zalać gorącą wodą, aby ta całkowicie przykryła mięso i warzywa, dusić. Na osobnej patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać do mięsa, dusić dopóki mięso nie będzie miękkie. Powstały sos zagęścić wodą z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 18.11.2010 14:57
twoje bitki są pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat