Bitki wieprzowe w sosie

Bitki wieprzowe w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    450 g
  • cebula

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • mąka

    1 łyża
  • śmietana

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bitki wieprzowe w sosie

Mięso pokroić w cienkie plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na patelni. W rondelku zagotowujemy ok 0,5 litra wody z liśćmi i ziarenkami ziela,dodajemy podsmażone mięso. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z mięsa. Mięso gotujemy aż będzie miękkie ok 40 min.Następnie dodajemy cebulę. Na patelnie możemy dać trochę wody i zeskrobać to co zostało z mięsa i dodać do sosu.Śmietanę mieszamy z mąką i wodą i dodajemy do mięsa cały czas mieszając żeby nie powstały grudki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Róża1 30.04.2015 09:49
przepyszne mięsko !!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat