Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
mąka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
pomidory krojone z puszki 1 puszka/400 gram
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w pomidorach

Wykonanie:
Mięso opłukać, natrzeć przyprawami i utłuc tłuczkiem, następnie mięso przełożyć na patelnię i obrumienić na oliwie razem z mąką. Mięso przełożyć do rondla, podlać winem i dusić na bardzo wolnym ogniu około ½ godziny. Pomidory z puszki przelać do mięsa, wsypać zioła, dodać zmiażdżony czosnek i udusić do miękkości. Gotową potrawę posypać natką pietruszki i w razie potrzeby doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 03.02.2015 11:37
jaki fajny obiadek aż chce się jeść
Betina#45 03.02.2015 11:36
super przepis...mniam !
Pani Domu 03.02.2015 11:25
wygląda smacznie
pestka 03.02.2015 10:06
smaczne danie
Ania84 03.02.2015 08:40
ale pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak