Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe duszone

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
estragon 1/4 łyżeczki
szałwia 1/4 łyżeczki
czosnek ząbki 2 szt
cebula 1 szt
rosół 1 szklanka
olej do smażenia
sól wg uznania
pieprz wg uznznia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe duszone

Kroki postępowania

1
Mięso umyć osuszyć, pokrić w plastry i zbić tłuczkiem.
Krok 1 - Bitki wieprzowe duszone foto
2
Czosnek przecisnąć przez praskę, przyprawy wymieszać razem. Czosnkiem i ziołami natrzeć mięso i odstawic w chłodne miejsce na godzinę (ułożyć w pojemniku jedno na drugim).
Krok 2 - Bitki wieprzowe duszone foto
3
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć każdy kotlet z obu stron.
Krok 3 - Bitki wieprzowe duszone foto
4
Obsmażone kotlety pzłożyć do garnka, podlać rosołem, dodać pokrojoną cebulę. zDusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewając rosołem.
Gdy mięso będzie miękkie doprawić je do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Bitki wieprzowe duszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.08.2014 07:20
przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak