Bitki wieprzowe

Bitki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżeczki
  • śmietana słodka

    3 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab oczyścić, pokroić na plastry 1cm. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek, obsmażyć z obu stron na rumiano.
2. Podlać wodą, smażyć ok 35-40 min do miękkości.
3. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, zahartować sosem spod mięsa. Wlać całość do mięsa. Przyprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 29.12.2016 18:25
pysznie :)
Wafelek2601 29.12.2016 13:23
Muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat