Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana słodka 3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

1. Schab oczyścić, pokroić na plastry 1cm. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek, obsmażyć z obu stron na rumiano.
2. Podlać wodą, smażyć ok 35-40 min do miękkości.
3. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, zahartować sosem spod mięsa. Wlać całość do mięsa. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 29.12.2016 18:25
pysznie :)
Wafelek2601 29.12.2016 13:23
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak