Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BITKI W SOSIE WŁASNYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia
mąka pszenna
woda

Przepis i sposób przygotowania na: BITKI W SOSIE WŁASNYM

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry, smażyć na złoty kolor razem z cebulą.
Krok 1 - BITKI W SOSIE WŁASNYM  foto
2
Następnie zalać wrzącą wodą, dodać listek laurowy oraz ziele angielskie.
Krok 2 - BITKI W SOSIE WŁASNYM  foto
3
Przyprawić do smaku. Dusić ok 40 minut.
Krok 3 - BITKI W SOSIE WŁASNYM  foto
4
Gdy bitki będą już miękkie, zdjąć z palnika i dodać łyżkę mąki roztrzepana z niewielką ilości zimnej wody ( konsystencja gęstej śmietany).
Krok 4 - BITKI W SOSIE WŁASNYM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak