Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karczek 4-5 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka 1-2 łyżki

sos

olej 1 łyżka
cebula 1 szt
serek topiony 10 dkg
parmezan starty 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie serowym

Karczek kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Każdy kotlecik przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i papryką słodką. Plastry mięsa obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
W garnku na łyżce oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli przekładamy podsmażone mięso, zalewamy 1,5 szkl. wody. Przyprawiamy papryką słodką. Dusimy na wolnym ogniu ok. 1 godz. ( Aż mięso będzie miękkie ). Na koniec dodajemy śmietankowy serek topiony i starty parmezan, mieszamy dokładnie i dusimy na wolnym ogniu do momentu aż ser się całkowicie rozpuści. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 09.11.2015 08:10
bardo dobre
Anna169Hosz 09.11.2015 04:10
Smakowicie się prezentują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak