Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 4-5 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cząber do smaku
czubrica zielona do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
margaryna 1 łyżka
pieczarki 30 dkg
Bulion grzybowy 2 szkl
smietana 18% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso obsypujemy obficie przyprawami, obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
2
Pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na łyżce margaryny.
Krok 2 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
3
Do pieczarek wlewamy bulion grzybowy. Dusimy ok 15 minut.
Krok 3 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
4
Do pieczarek dodajemy podsmażone mięso. Dusimy ok 45 minut. Do momentu , aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
5
Na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, dusimy ok. 5 minut.
Krok 5 - Bitki w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 10.06.2015 16:28
pyszniutki obiadek:)
nika0055 10.06.2015 14:55
I jest pomysł na obiad
mirosława4 10.06.2015 14:29
bardzo dobre
marcia7 10.06.2015 14:06
idealne z kaszą gryczaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak