Bitki w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    60 dkg
  • grzybki suszone

    2 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na całą noc. Schab pokroić na cienkie plastry, robić. Oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na gorącym tłuszczu. Zalać wodą, dodać drobniutko pokrojone grzyby. Dusić pod przykryciem dodając liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy będzie miękkie zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.02.2014 10:45
pyszne danie
IwonaKa 20.11.2013 00:02
pyszne bitki
barbara11561 12.05.2013 06:36
bardzo lubię sosy grzybowe:)
Alex_M 28.03.2013 09:33
chetnie bym zjadla :)
ben-ka 06.11.2012 09:29
jakie to smaczne....
gacopierz23 01.04.2012 20:05
smaczne mięsko
Krystyna32 08.01.2012 09:50
super
lucyna15 02.01.2012 10:20
oo grzyby pychotaaa
Iwusia 01.01.2012 12:17
smaczny obiadzik
Tika4444 28.12.2011 10:49
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat