Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ogórki kwaszone Smak 4 - 8 szt do podania z daniem
mąka pszenna do panierowania
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
kasza gryczana 3 -4 torebki
Sos pieczeniowy jasny 1 opakowanie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie z kaszą

Kroki postępowania

1
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą i rozbijamy na kotlety. Panierujemy delikatnie w mące.
Krok 1 - Bitki schabowe w sosie z kaszą foto
2
Wstawiamy wodę na kaszę i gotujemy ją zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kotlety podsmażamy na oleju i na ręczniku odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2 - Bitki schabowe w sosie z kaszą foto
3
Do ugotowanego sosu przekładamy mięso i dusimy razem ok 2 minut.
Krok 3 - Bitki schabowe w sosie z kaszą foto
4
Ugotowaną kaszę przekładamy na sito aby odciekła z nadmiaru wody.
Krok 4 - Bitki schabowe w sosie z kaszą foto
5
Na talerz wykładamy kaszę, polewamy ją sosem i wykładamy mięso. Podajemy z ogórkami lub dowolną surówką.
Krok 5 - Bitki schabowe w sosie z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.09.2016 10:49
bardzo dobry obiad
Łukasz15 25.09.2016 23:30
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak