Bitki po staropolsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • oliwa

  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab tniemy na plasterki ok 1 cm i lekko rozbijamy .Solimy doprawiamy pieprzem i otaczamy w mące . smażymy na złoty kolor z obu stron .Lekko podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką bulionową i dusimy pod przykryciem . Na drugiej patelni na rozgrzanym maśle smażymy pokrojoną w piórka cebulę ,solimy ją dodajemy pieprzu do smaku . Gdy cebula jest miękka dodajemy do niej przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek ,mieszamy -podsmażamy . Gdy bulion w bitkach się zredukuje dodajemy do nich podsmażoną cebule z przecierem .Mieszamy i razem dusimy jeszcze chwilkę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat