Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,5 kg
szparagi białe 0,5 kg
sól i pieprz
mąka pszenna
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce ze szparagami

Cielęcinę oczyścić z błonek , pokroić w 1-cm plastry , rozbić cienko.

Każdy plaster mięsa oprószy solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej.

Na patelni rozgrzać smalec , smażyć plastry mięsa na rumiano z obu stron.

Bitki zalać wodą 2 cm ponad mięso.

Ze szparagów odłamać lub odciąć zdrewniałe końce , obrać cieniutko nie naruszając główki.
Szparagi pokroić na mniejsze kawałki , dodać do mięsa.

Dusić 30 min ,powstały sos doprawić wg. smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.05.2016 10:10
bardzo fajne
krokus 17.05.2016 19:49
dobre mięsko i te szparagi, pycha
Aleksandra/Olcia 17.05.2016 16:15
smakowicie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak