bitki baranie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kotlety z baraniny

    4 szt.
  • sól

  • pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana gęsta

    1 łyżka
  • ostry ser

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety oczyścić z błon i tłuszczu, ubić je z obu stron, przyprawić solą i pieprzem usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przyrządzić gęsty sos: zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić bulionem, dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek i śmietanę. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem i lekko natartym czosnkiem, zalać sosem, posypać startym serem i zapiec kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat