Bita śmietana

Bita śmietana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka

    250 ml
  • cukier

    1 łyzki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bita śmietana

Słodzoną śmietankę wlać do wysokiego emaliowego lub kamiennego garnka i ubijać z cukrem cukrem waniliowym aż do zagęszczenia podawać z truskawkami poziomkami lub innymi aromatycznymi świeżymi owocami bitą śmietanę można również podawać z bakaliami lub wymieszaną z kakao jako krem kakaowy z bitej śmietany polewając płynną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat