Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym
Kroki postępowania
Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka. Wsypujemy cukier. W osobnej miseczce mieszamy resztę mleka, żółtka oraz mąki. Gdy mleko w garnku wrze wlewamy masę żółtkową. Energicznie mieszamy do powstania budyniu. Przykrywamy folią spożywczą (zapobiegawczo powstaniu kożuszka), studzimy. Po wystudzeniu margarynę (miękką i w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy po łyżce budyniu. Miksujemy do powstania gładkiego kremu.
W blaszce zostawiamy jeden blat biszkopta. Smarujemy go połową konfitury malinowej. Następnie rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego. Kolejno delikatnie wykładamy kajmak z ryżem. Drugi biszkopt od wewnątrz smarujemy resztą konfitury malinowej, przykrywamy ciasto delikatnie dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego oraz rozsypujemy orzechy włoskie.