Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 1 szklanka
cukier kryształ 8 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 małej łyżeczki
rodzynki 1/2 szklanki
aromat waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę . Po ubiciu dajemy stopniowo żółtka oraz cukier i dalej ubijamy.
Krok 1 - Biszkoptowe serduszka z rodzynkami  foto
2
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem dodajemy aromat waniliowy i mieszamy. Na posmarowaną foremkę wylać masę.
Krok 2 - Biszkoptowe serduszka z rodzynkami  foto
3
Na masę dajemy rodzynki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20-2 25 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Krok 3 - Biszkoptowe serduszka z rodzynkami  foto
4
Po wyjęciu ciasta , ciasto odkładamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu bierzemy formę serduszko i wykrawamy z biszkoptu z rodzynkami.
Krok 4 - Biszkoptowe serduszka z rodzynkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 06.03.2016 19:23
słodko wyglądają :+)
ania2610 05.03.2016 21:01
pyszne serduszka! :)
Łukasz15 05.03.2016 06:46
wyglądają pięknie
Franciszek 05.03.2016 01:09
pyszne do kawy
kloruś 04.03.2016 20:52
chętnie bym skosztowała!
sliwka 04.03.2016 20:18
Fajne ciasteczka;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak