BISZKOPTOWE CIASTO Z OLEJEM I OWOCAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • oliwa

    4 łyzki
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • owoce

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe jajka z oliwą i cukrem ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wlewamy do tortownicy, na wierzchu posypujemy owocami. Pieczemy ok. godziny. Po upieczeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anula 29.11.2012 17:39
To ciasto najlepsze jest z czerwona porzeczką:)
iziona 21.11.2012 13:48
Wygląda bardzo ładnie
Patrycja25 21.11.2012 11:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat