Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada z rabarbarem i jabłkami Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka pszenna 5 łyżek typ 500
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szk
jabłka 2 szt duże
rabarbar 4 łodygi
cukier puder 2 łyżki
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada z rabarbarem i jabłkami Zewy

Dużą blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Obrane jabłka i rabarbar pokroić i rozsypać na blasze.
Białka ubić dodając porcjami cukier.
Potem dodawać po jednym żółtku a gdy masa się połączy dodawać po łyżce mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszać rózgą a następnie wyłożyć je na jabłkach i rabarbarze.
Rozprowadzić ciasto w miarę równo i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Roladę piec 30 minut.
Po upieczeniu na blachę położyć drugą z wyposażenia piekarnika dnem do góry i delikatnie obrócić obie blachy.
Górną blachę zdjąć, potem odkleić papier i zwinąć roladę.
Na konie przełożyć ją na czystą ściereczkę, zawinąć i wystudzić na kratce.
Posypać cukrem pudrem i udekorować miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 23.06.2017 09:28
pyszna rolada
dodi 22.06.2017 10:12
pysznie wygląda
bietka 22.06.2017 09:51
smaczna rolada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak