Biszkopt zawsze udany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 szt
  • cukier

    6 łyżek
  • mąka

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach do jasno złotego koloru (bądź suchego patyczka). Kiedy chcemy zrobić biszkopt ciemny dodajemy 2 łyżki cukru więcej i zamiast jednej łyżki mąki dodajemy płaskie dwie kakaa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 21.10.2012 10:52
świetny
SmacznaPyza 04.10.2012 20:51
strasznie dużo tego proszku jak na tę ilość składników - ja piekę w ogóle bez proszku i pięknie rośnie
anja3107 04.10.2012 20:38
super
qrasnqleq 04.10.2012 20:26
nawet na biszkopt jak widzę jest kilka sposobów :)
Andysz 04.10.2012 20:15
wypróbuje;)
Katarzyna47 04.10.2012 20:10
Przepis jest sprawdzony.
Betka 04.10.2012 20:05
mniamm mniam;)
mela25 04.10.2012 18:52
tez tak robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat