Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z Serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier 8 łyżek
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
ocet 1 łyżka
Składniki na ser:
biały mielony ser 30 dag
jaja 2 szt.
margaryna 5 dag.
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z Serem

Wykonanie:
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrami, dodać zmielony ser i bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i lekko wymieszać z masą serową. Następnie ubić pianę na biszkopt z 5 jaj i dodawać stopniowo cukry. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do ubitej piany razem z octem. Wszystko bardzo delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami. Na cieście układać łyżką masę serową i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut w małej formie (22cm).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 16.10.2013 08:04
bardzo ciekawy przepis
Konczi 15.10.2013 19:57
pyszności - ode mnie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak