Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z owocami
Kroki postępowania
Owoce umyć, przebrać, odsączyć i odstawić. Ubić białka z cukier na sztywno, następnie dodać żółtka, mąkę z proszkiem, aromat, cukier waniliowy i całość delikatnie wymieszać.
owoce | 1/2 szklanki/sezonowe |
jaja | 4 szt |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
aromat pomarańczowy | 1 kilka kropel |
cukier waniliowy | 1 szt. |
cukier puder | 1 do posypki |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do posypki formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: