Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce 1/2 szklanki/sezonowe
jaja 4 szt
mąka pszenna 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1 kilka kropel
cukier waniliowy 1 szt.
cukier puder 1 do posypki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do posypki formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z owocami

Kroki postępowania

1
Sposób Przygotowania:
Owoce umyć, przebrać, odsączyć i odstawić. Ubić białka z cukier na sztywno, następnie dodać żółtka, mąkę z proszkiem, aromat, cukier waniliowy i całość delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Biszkopt z owocami foto
2
Wyłożyć do formy natłuszczonej i posypanej np. wiórkami lub zmielonymi ciastkami, wierzch wyłożyć przygotowanymi owocami.
Krok 2 - Biszkopt z owocami foto
3
Wstawić do nagrzanego piekarnika 160-170°C na około 40 minut. Upieczony biszkopt posypać cukrem-pudrem i podać np. z bitą śmietaną.
Krok 3 - Biszkopt z owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 13.07.2014 09:49
lubię takie desery
Motorek 13.07.2014 09:10
Palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak