Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z nutella i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka pszenna 5 łyżek
kakao 2 płaskie łyżki
mleko 1/2 l
budyń waniliowy 2
cukier 2 łyżki
masło 1/2 kostki
margaryna 1/2 kostki
nutella 3 łyżki
orzechy laskowe
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z nutella i orzechami

Białka jajek ubić, dodać cukier i żółtka. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia , kakao i wymieszać. wylać na blaszkę i piec 30-40 minut. przekroić na pół i przestudzić.

Z mleka, budyniu ugotować budyń. Masło, margarynę utrzeć z cukrem na puszystą pianę dodając przestudzony budyń.

Masą przełożyć biszkopt pozostawiając trochę masy na dekorację ciasta. Do reszty masy dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić po wierzchu ciasta. Udekorować posiekanymi orzechami i kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 15.01.2013 18:07
super
Magda24 09.01.2013 20:56
wypróbuję
Bernadeta1 05.01.2013 10:55
wygląda bardzo smacznie
marcia7 04.01.2013 20:51
pomysłowy krem:)
IwonaKa 04.01.2013 20:30
ale smakowicie się prezentuje
V_kuchareczka 04.01.2013 20:16
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak