Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

biszkopt

  • jajka

    6
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

masa

  • śmietana 30%

    0,5 l
  • serek homogenizowany waniliowy

    200 g
  • galaretka pomarańczowa

    1
  • powidła miralkowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Galaretkę przygotować z połowy wody podanej na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch. Cały czas miksując dodawać powoli serek homogenizowany. Na koniec dodać galaretkę.
Biszkopta posmarować powidłami, na to rozłożyć masę przykryć drugim biszkoptem i posmarować masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 19.01.2016 16:18
Jeśli możesz edytować to popraw " powidła ....." jakie ? chyba ma być mirabelkowe. Dobre ciasto.
gosia1988 19.01.2016 14:43
fajne ciasto
mirosława4 19.01.2016 14:36
zapowiada się smaczny deser
Aleksandra/Olcia 19.01.2016 13:39
lekkie jak chmurka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat