Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 6
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa

śmietana 30% 0,5 l
serek homogenizowany waniliowy 200 g
galaretka pomarańczowa 1
powidła miralkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Galaretkę przygotować z połowy wody podanej na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch. Cały czas miksując dodawać powoli serek homogenizowany. Na koniec dodać galaretkę.
Biszkopta posmarować powidłami, na to rozłożyć masę przykryć drugim biszkoptem i posmarować masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.01.2016 16:18
Jeśli możesz edytować to popraw " powidła ....." jakie ? chyba ma być mirabelkowe. Dobre ciasto.
gosia1988 19.01.2016 14:43
fajne ciasto
mirosława4 19.01.2016 14:36
zapowiada się smaczny deser
Aleksandra/Olcia 19.01.2016 13:39
lekkie jak chmurka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak