Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą budyniową i sosem porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot z czarnej porzeczki 1 słoiczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą budyniową i sosem porzeczkowym

Biszkopt przygotowujemy wg. przepisu przepis/238564/biszkopt-genuenski-niezawodny.html a krem budyniowy wg. /przepis/240177/masa-budyniowa-do-ciast.html

Mały słoiczek z porzeczek z owocami za pomocą blendera rozcieramy na gładką masę. Jeśli będzie trzeba to przetrzeć przez bardzo gęste sito żeby powstał gęsty syrop a pozostalą suchą masę po przetarciu wyrzucić. Sos zagotować i rozpuścić w nim łyżeczkę żelatyny, odstawić do ochłodzenia.

Na biszkopt wylać krem, poczekać chwilę aż stężeje nieco w lodówce i na wierzch wylać gęsty sos porzeczkowy. Odstawić na ok. 30 minut do lodówki żeby sos się nieco ściął i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 03.08.2012 16:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak