Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą ananasową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 6 szt
sok ananasowy 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada 1 op
budyń śmietankowy 1 op
karmel 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą ananasową

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodać cukier a potem żółtka. Potem dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto na dużą tortownicę i piec około 30- 40 minut w temp. 180st. C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na dwie połówki.
Na soku ugotować budyń, wymieszać dokładnie i odstawić do przestudzenia.
Na biszkopt wylać karmel czekoladowy, potem masę budyniową, dalej biszkopt i kolejna masę. Na wierzch zetrzeć czekoladę na tarce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.05.2014 18:00
oo to może być super :)
Izka192 05.12.2013 11:27
apetyczne ciasto
adelajda 15.06.2013 07:50
smaczne to ciacho
ajres 04.05.2013 23:10
polecam, pyszne
Katarzyna/kate1980 19.04.2013 21:52
bardzo fajny przepis
Anitapaj 11.04.2013 12:19
smaczne z pewnością;)
gosia1988 10.04.2013 10:36
smakowite ciasto
Juleczka20 10.04.2013 10:35
pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak