biszkopt z mandarynkami

biszkopt z mandarynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • masa: mandarynki w puszcze

    2 szt
  • sok pomarańczowy

    2 szkl
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • śmietanka fiks

    4 szt
  • śmietana 30%

    1,2 l
  • herbatniki czekoladowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

upiec biszkopt z 5 jajek. Mandarynki osączamy i układamy na biszkopcie. Na soku gotujemy budyń. Gorące ukłądamy na ciasto. Śmietanę ubijamy z fiksem. Wykładamy na budyń. Na wierzch rozkładamy herbatniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

09.04.2012 09:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat