Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z krówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 250 g 1 szt
masa krówkowa 1 szt
krakersy 1 paczka
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z krówką

Białka ubić na sztywno. Do ubitych białek ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku następnie cukier i na koniec przesiane mąki z proszkiem. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wyłożoną pergaminem blaszkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni około 35 min do efektu suchego patyczka.Studzimy. Masło ucieramy na puch, dalej ucierając dodajemy masę krówkową. Masą smarujemy biszkopt i na nią układamy krakersy. Polewę Rozgrzewamy i rozpuszczoną polewamy krakersy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 01.07.2013 21:35
Extra ciacho
Malinka 03.06.2013 16:32
Ciacho super, w sam raz do popołudniowej kawki!
ben-ka 17.05.2013 11:48
Jakie to musiało być dobre!!!
Łukasz15 14.02.2013 20:50
Pyszny
owca441 27.11.2012 20:33
super ciacho
teresa18 27.11.2012 20:14
pyszny kawałeczek
Joanna46 27.11.2012 18:22
Słodki przepis. :)
IwonaKa 27.11.2012 17:49
świetne połączenie,musi byc bardzo smaczne
Anna169Hosz 27.11.2012 17:40
Lubię masę krówkową z biszkoptem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak