Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem waniliowym i masą krówkową z płatkami migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 7 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki

masa

krem waniliowy 1 opakowanie

wierzch

masa krówkowa 379 g
płatki migdałowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem waniliowym i masą krówkową z płatkami migdałów

Ciasto:
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na gęstą pianę.
Powoli łyżką dodawać cukier cały czas miksując.
Dodać żóltka i miksować okolo 5minut.
Potem dodać szklankę mąki i 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej.
Wymieszać to na gładką masę. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 35min.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Jak ciasto ostygnie przekroić je na pół.
Masę:
Krem przygotować wedle instrukcji na opakowaniu.
Wyłożyć go na połowę biszkoptu. Po wyłożeniu przykryć drugą połową.
Wierzch:
Masę krówkową zmiksować i polać ciasto. Na koniec posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak