Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem waniliowym i masą krówkową z płatkami migdałów
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na gęstą pianę.
Powoli łyżką dodawać cukier cały czas miksując.
Dodać żóltka i miksować okolo 5minut.
Potem dodać szklankę mąki i 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej.
Wymieszać to na gładką masę. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 35min.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Jak ciasto ostygnie przekroić je na pół.
Masę:
Krem przygotować wedle instrukcji na opakowaniu.
Wyłożyć go na połowę biszkoptu. Po wyłożeniu przykryć drugą połową.
Wierzch:
Masę krówkową zmiksować i polać ciasto. Na koniec posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki.