Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i galaretka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 7 łyżek
mąka 3 łyzki
mąka ziemniaczana 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem do tortów śmietankowy
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i galaretka

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną wymieszana z proszkiem do pieczenia.Całość delikatnie wymieszać i wylac do formy.Upiec biszkopt w temp 170st ok 25minut.
Po upieczeniu biszkopt wystudzić.Na biszkopt wyłozyc krem-ja użyłem gotowego kremu śmietankowego do tortow ale każdy dodaje krem jaki lubi.Całość zalać galaretką i odstawic do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.05.2014 13:04
śliczny kolor i smaczne ciasto
ada.la 28.01.2014 07:52
błękitny deser
monisia1977 11.01.2014 05:54
fajnie wygląda
Krzysztof15 10.01.2014 18:14
wyglada apetycznie, ja tez dodaje a ty znowu sie czepiasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SmacznaPyza 10.01.2014 18:03
po co dodajesz proszek do pieczenia do biszkoptu ?
Wiesława1 10.01.2014 17:59
Super ciasto
Czyki 10.01.2014 17:54
Ciasto wygląda jak Lazurowe Wybrzeże, po prostu cudo:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak