Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

MASA

mleko 500 ml
żółtko jajek 3 sztuki
spirytus pół kieliszka
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1 sztuka

DODATKOWO

ananas w puszce 1 puszka
galaretka truskawkowa 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i ananasem

Kroki postępowania

1
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
2
Całość przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną.
Krok 2 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
3
Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu.
Krok 3 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
4
400 ml mleka zagotować, w pozostałej części wymieszać mąki oraz żółtka. Dodać do gotującego się mleka i mieszać do zagotowania. Odstawić do zimna.
Krok 4 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
5
Po pewnym czasie margarynę utrzeć z cukrem.
Krok 5 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
6
Dodawać zimnego budyniu i spirytus. Wyłożyć na biszkopta.
Krok 6 - Biszkopt z kremem i ananasem foto
7
Ananasa z puszki wyjąć i ustawić na masie, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 7 - Biszkopt z kremem i ananasem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 12:11
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak