Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jeżynami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
PRZEŁOŻENIE
smietana 18% 500 + 2 g + łyżki
GALARETKI WIŚNIOWE 2 opak
jeżyny

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jeżynami

Kroki postępowania

1
BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, w czasie ubijania dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Biszkopt z jeżynami foto
2
Przelać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).
Piec około 30 minut w 175 stop. Upieczone i gorące ciasto, przekroić wzdłuż na połowę. Na gorący biszkopt wylać śmietanę z kubka, dobrze rozsmarować, przykryć gorącym biszkoptem.
Krok 2 - Biszkopt z jeżynami foto
3
Jeżyny przebrać opłukać, osączyć.
Krok 3 - Biszkopt z jeżynami foto
4
Upieczone i gorące ciasto, przekroić wzdłuż na połowę. Na gorący biszkopt wylać śmietanę z kubka, dobrze rozsmarować, przykryć gorącym biszkoptem.
Krok 4 - Biszkopt z jeżynami foto
5
Zalać ciasto lekko stężałą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Odstawić do lodówki
Krok 5 - Biszkopt z jeżynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 22.12.2013 13:34
pyszne ciasto;)
monisia1977 22.12.2013 13:23
fajne ciacho
Poison1988 22.12.2013 12:07
proste i smaczne :)
smerfna_chatka 21.12.2013 23:15
wygląda apetycznie
Marta1986 21.12.2013 21:41
pyszności słodkości
norweska20 21.12.2013 20:50
ciasteczko super
Barbara777 21.12.2013 19:35
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak