Biszkopt z jeżynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • PRZEŁOŻENIE

  • smietana 18%

    500 + 2 g + łyżki
  • GALARETKI WIŚNIOWE

    2 opak
  • jeżyny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt z jeżynami foto
BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, w czasie ubijania dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Biszkopt z jeżynami foto
Przelać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).
Piec około 30 minut w 175 stop. Upieczone i gorące ciasto, przekroić wzdłuż na połowę. Na gorący biszkopt wylać śmietanę z kubka, dobrze rozsmarować, przykryć gorącym biszkoptem.
Krok 3 - Biszkopt z jeżynami foto
Jeżyny przebrać opłukać, osączyć.
Krok 4 - Biszkopt z jeżynami foto
Upieczone i gorące ciasto, przekroić wzdłuż na połowę. Na gorący biszkopt wylać śmietanę z kubka, dobrze rozsmarować, przykryć gorącym biszkoptem.
Krok 5 - Biszkopt z jeżynami foto
Zalać ciasto lekko stężałą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Odstawić do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela77 22.12.2013 13:34
pyszne ciasto;)
monisia1977 22.12.2013 13:23
fajne ciacho
Poison1988 22.12.2013 12:07
proste i smaczne :)
smerfna_chatka 21.12.2013 23:15
wygląda apetycznie
Marta1986 21.12.2013 21:41
pyszności słodkości
norweska20 21.12.2013 20:50
ciasteczko super
Barbara777 21.12.2013 19:35
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat