Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami w cynamonie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 2 szklanki
mąka pszenna 2,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda gazowana 7 łyżek
olej 50 ml
jabłka 3 szt
cynamon do smaku
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kakao do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami w cynamonie

Białka ubić na sztywno dodać cukier, do żółtek wlać wodę-wymieszać i dodać do białek.Do masy dodawać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (ja to robie przez sitko), na końcu olej.Na blaszke wylać 2/3 masy. Poukładać jabłka pokrojone na ósemki i posypane cynamonem. Do pozostającej części ciasta dodać kakao i lekko wymieszać. Pasami wylać na blaszkę. Piec w temperaturze: poczatkowo 160 st. potem gdy ciasto wyrośnie podnieść temperaturę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.12.2014 13:12
świetne ciasto
IwonaDD 02.03.2014 16:05
aromatyczne ciasto
Danka 01.02.2014 21:15
piekę podobne i zawsze się udaje
Ewelina301 29.01.2014 17:16
musze upiec
noninka77 29.01.2014 10:45
biszkopcik rewelacja:)
Sylwia26 29.01.2014 10:32
fajne ciacho
gibli 29.01.2014 10:23
smaczny biszkopcik
stokrotka 29.01.2014 09:15
pyszne na deser
Konczi 29.01.2014 08:46
musi byc pyszny
Patriszja
Patriszja 29.01.2014 08:45
bardzo smacznie wygląda :)
Paolcia 29.01.2014 08:41
apetycznie wygląda :)
ada.la 29.01.2014 08:37
fajne ciasteczko
margaret 29.01.2014 08:27
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak