Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jabłka 3 szt
mleko 200 ml
galaretka owocowa
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Biszkopt : Białka ubijam na sztywno z cukrem , stopniowo dodaję żółtka i mąkę delikatnie mieszam , przekładam do tortownicy i piekę około 20 minut w temp. 180 C . Wystudzić . Jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach dodaję rozpuszczoną w gorącej wodzie galaretkę w 30 minut i wszystko razem mieszam . Uwaga bo przy galaretce w 30 minut szybko tężeje przekładam na wystudzony biszkopt . Bitą śmietanę śnieżkę ubijam na puch i dekoruje ciasto .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.03.2013 20:50
proste i pyszne :D
Łukasz15 22.01.2013 22:36
Przepyszny
adam1f 21.12.2012 00:34
dobry
Wafelek2601 19.12.2012 08:24
Pyszny deser
Botwinka 26.11.2012 16:06
smaczne
Hanna5 26.11.2012 10:58
apetycznie wygląda
pycia9 26.11.2012 10:10
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak