Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i pianką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka tortowa 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
cukier puder 1/2 szklanka
galaretka 2 szt
wrzątek 2 szklanka
śmietanka 12-procentowa 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i pianką

Biszkopt:
Białka jaj ubić na sztywną pianę. Partiami dodawać cukier, ciągle miksując. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na końcu dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy.
Piec w 160- 170 stopniach przez 20 minut.
Po upieczeniu wystudzić.

Galaretka:
We wrzątku rozpuścić jedna galaretkę. Wystudzić.

Pianka:
Śmietankę zagotować. Zdjąć z ognia i rozpuścić w niej druga galaretkę.

Na biszkopt wyłożyć tężejącą piankę i tężejącą galaretkę.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.02.2013 14:27
pycha
oilliwka 13.02.2013 14:07
uwielbiam takie ciasta na zimno
dodi 13.02.2013 13:45
lubie takie
Bogumiła
Bogumiła 13.02.2013 13:38
pychotka
halina17 13.02.2013 13:37
Dobre ciasto.
Monika-twin 13.02.2013 13:21
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak