biszkopt z galaretką i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    14 szt
  • cukier kryształ

    2 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanka
  • cukier waniliowy

    2
  • masło

    1 kostka
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • galaretki truskawkowe

    3
  • proszek do pieczenia

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka z 6 jajek ubić na sztywno, dodać szklankę cukru, cukier waniliowy i żółtka (z 6 jajek).
2. Dodać szklankę mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i wymieszać
3. Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut. Następnie schłodzić.
5. Należy upiec dwa takie biszkopty.
6. Przechodzimy do zrobienia kremu. Białka z 2 jajek ubić, dosypać cukier, cukier waniliowy, potem żółtka z dwóch jajek.
7. Masło z margaryną utrzeć, następnie dodać jajka z pkt. 6
8. Trzy galaretki rozpuścić w 1l wody. Wystudzić.
9. Owoce wyczyścić, jeśli są duże przekroić na pół
10. Wysmarować pierwszy biszkopt połową kremu, przykryć drugim, następnie druga warstwa kremu.
11. Rozłożyć na cieście owoce.
12. Zalać wystudzoną galaretką.
13. Ciasto schłodzić w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 04.10.2013 18:23
pysznie się zapowiada
sylwia_mc 04.10.2013 15:28
genialne ciasto
iwi 04.10.2013 14:27
Pyszny biszkopcik
Ania321 04.10.2013 14:08
to musi być pyszne :)
nutellla 04.10.2013 13:33
przypomina mi lato :>
Michał2 04.10.2013 12:47
fajnie wygląda
Gracer 04.10.2013 12:38
fajowe ciacho - smaczne musiało być
ana1 04.10.2013 12:20
smakowicie wygląda
Olga_SK 04.10.2013 12:09
Zapowiada się pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat