Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
14 szt -
cukier kryształ
2 szklanka -
mąka pszenna
2 szklanka -
cukier waniliowy
2 -
masło
1 kostka -
margaryna
1 kostka -
cukier kryształ
4 łyżki -
galaretki truskawkowe
3 -
proszek do pieczenia
2
Sposób przygotowania
2. Dodać szklankę mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i wymieszać
3. Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut. Następnie schłodzić.
5. Należy upiec dwa takie biszkopty.
6. Przechodzimy do zrobienia kremu. Białka z 2 jajek ubić, dosypać cukier, cukier waniliowy, potem żółtka z dwóch jajek.
7. Masło z margaryną utrzeć, następnie dodać jajka z pkt. 6
8. Trzy galaretki rozpuścić w 1l wody. Wystudzić.
9. Owoce wyczyścić, jeśli są duże przekroić na pół
10. Wysmarować pierwszy biszkopt połową kremu, przykryć drugim, następnie druga warstwa kremu.
11. Rozłożyć na cieście owoce.
12. Zalać wystudzoną galaretką.
13. Ciasto schłodzić w lodówce
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się