Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 1,5 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta

Masa

budyń waniliowy 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
mleko 250 ml
cukier puder 2 łyżki
margaryna 1 szt

Dekoracj

owoce kandyzowane 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Przygotować biszkopt.
Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodawać powoli resztę składników, delikatnie wymieszać.
Biszkopt piec w temp. 180 stopni ok 30 min.
Masa:
Budyń zagotować w 250 ml mleka. Po ugotowaniu dodać suchą galaretkę cytrynową. Pozostawić do wystudzenia. Połączyć z margaryną i cukrem pudrem.
Biszkopt przekroić na 2 części. Na jedną wyłożyć część masy, przykryć 2 częścią. Znów wyłożyć masę. Na masę wysypać owoce kandyzowane.
Przygotować galaretkę brzoskwiniową. Gdy zacznie tężeć, wylać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak