Biszkopt z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajka

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta

Masa

  • budyń waniliowy

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • mleko

    250 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • margaryna

    1 szt

Dekoracj

  • owoce kandyzowane

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt.
Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodawać powoli resztę składników, delikatnie wymieszać.
Biszkopt piec w temp. 180 stopni ok 30 min.
Masa:
Budyń zagotować w 250 ml mleka. Po ugotowaniu dodać suchą galaretkę cytrynową. Pozostawić do wystudzenia. Połączyć z margaryną i cukrem pudrem.
Biszkopt przekroić na 2 części. Na jedną wyłożyć część masy, przykryć 2 częścią. Znów wyłożyć masę. Na masę wysypać owoce kandyzowane.
Przygotować galaretkę brzoskwiniową. Gdy zacznie tężeć, wylać na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat