Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z dżemem i kokosem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt;

jajko 8
mąka 16 dkg
cukier 12 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Wierzch;

białko 4 szt
wiórki kokosowe 10 dkg
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Środek;

dżem morelowy 2 słoiczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z dżemem i kokosem

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. Zimny biszkopt kroimy wzdłuż.
Przekładamy dżemem. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie mieszając wylewamy na biszkopt i zapiekamy, aby się zarumieniło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 18.03.2015 07:47
Jak ciasto rafaello wygląda.
gosiag 16.03.2015 22:59
coacho pycha
agnieszka214 16.03.2015 22:14
apetyczny kąsek
Betina#45 16.03.2015 21:24
Smaczne ciacho ;)
V_kuchareczka 16.03.2015 20:21
na pewno smacznie smakuje
Sroczka 16.03.2015 19:13
Zjadłabym kawałek takiego ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak