Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt;
-
jajko
8 -
mąka
16 dkg -
cukier
12 dkg -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cukier waniliowy
1 opakowanie
Wierzch;
-
białko
4 szt -
wiórki kokosowe
10 dkg -
cukier
1 łyżka -
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Środek;
-
dżem morelowy
2 słoiczki
Przepis i sposób przygotowania Biszkopt z dżemem i kokosem
Przekładamy dżemem. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie mieszając wylewamy na biszkopt i zapiekamy, aby się zarumieniło.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się