Biszkopt z dżemem i kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt;

  • jajka

    8
  • mąka

    16 dkg
  • cukier

    12 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie

Wierzch;

  • białka

    4 szt
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka

Środek;

  • dżem morelowy

    2 słoiczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. Zimny biszkopt kroimy wzdłuż.
Przekładamy dżemem. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie mieszając wylewamy na biszkopt i zapiekamy, aby się zarumieniło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena Rysińska 18.03.2015 07:47
Jak ciasto rafaello wygląda.
gosiag 16.03.2015 22:59
coacho pycha
agnieszka214 16.03.2015 22:14
apetyczny kąsek
Betina#45 16.03.2015 21:24
Smaczne ciacho ;)
V_kuchareczka 16.03.2015 20:21
na pewno smacznie smakuje
Sroczka 16.03.2015 19:13
Zjadłabym kawałek takiego ciasta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat